En nättidning om hälsa och välbefinnande för oss som levt ett tag

1 oktober 2018

1 oktober 2018

Balans i livet är viktigt på många sätt. Att leva livet så att hälsan värnas, utan att jaga efter den perfekta hälsan så ivrigt att livet glöms bort. Det är en avvägning vi har att göra idag då vi översköljs av information om olika strategier för att få ett långt och friskt liv. Ämnet tas upp i veckan i radioprogrammet Kropp och själ, som spelades in på bokmässan i Göteborg i helgen. Där träffade vi programledaren Ulrika Hjalmarson Neideman för ett samtal om hennes arbete och hennes syn på hälsa. Läs mer under rubriken Jakten på fulländad hälsa.

Om balans i en mycket mer konkret och bokstavlig mening handlar den kampanj som Socialstyrelsen går ut med den här veckan – Balansera mera. Den syftar till att minska fallskadorna som är den vanligaste olycksformen och som orsakar både stort lidande och höga vårdkostnader. Läs mer under rubriken Balansera mera, uppmanar Socialstyrelsen.

Pia Vingros är aktuell senior filosof. Hon skriver om mörkret utanför städerna. Det som ibland förväntas vara skrämmande men som ger upplevelser som bara är möjliga bortom stadens ljus.

Yvonne Busk

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Utvecklad av Webbyrå Websoluto