En nättidning om hälsa och välbefinnande för oss som levt ett tag

17 december 2018

17 december 2018

Kära prenumeranter och läsare,

Efter snart fyra år har jag bestämt att inte driva Seniorhälsa.se vidare. Det innebär att nytt material och fler nyhetsbrev inte kommer ut. Tidningen, med det material som hittills publicerats, kommer dock att vara tillgänglig på nätet tills vidare. Det innebär att den som vill fortfarande kan ta del av mer än 190 artiklar, 65 krönikor och drygt 140 notiser.

 

Dagens artikel handlar om kognitiv beteendeterapi (KBT) som behandlingsalternativ mot sömnproblem. Metoden är av flera skäl att föredra framför läkemedel, men trots det är läkemedelsbehandlingen fortfarande vanligast i primärvården. Rita Fredin Larsson är KBT-terapeut och sjuksköterska. Hon har arbetat med Sömnskola – en behandlingsmodell som bygger på KBT – och startar nu en studie för att ytterligare anpassa den till äldre personer. Läs mer under rubriken Bättre sömn för ökad livskvalitet.

Sist ut av Seniora filosofer är Kersti Bergold. Hon skriver om mötet mellan konst och åskådare, där en viktig del är den inramning byggnaden där konsten visas ger. Ett aktuellt exempel är nya Nationalmuseum i Stockholm. Läs mer under Seniora Filosofer.

Till sist. Tack alla ni som följt Seniorhälsa.se och då och då kommit med positiva kommentarer och uppmuntrande tillrop!

Jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Yvonne Busk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Utvecklad av Webbyrå Websoluto