Kreditkort Pensionär – Vilket Kreditkort Ska Du Som Senior Äga År 2024?

Kreditkort Pensionär – Vilket Kreditkort Ska Du Som Senior Äga År 2024?

Pensionärer kan dra en ekonomisk fördel genom att välja ett bra kreditkort som ökar deras betalningsförmåga. Det finns ett stort utbud av kreditkort för seniorer och det kan bli ett problem att behöva välja mellan dessa olika kredit- och betalkort. Om du som senior eller pensionär är intresserad av att ansöka ett kreditkort bör du läsa vidare om: 

 • Fördelar och nackdelar med Swedbanks kreditkort
 • Förmåner som kan passa en pensionär
 • Kreditkort som erbjuder reseförmåner
 • Välj ett kreditkort med extra trygghet
 • Vikten av att jämföra avgifter mellan olika kreditkort 2024

Fördelar och nackdelar med Swedbanks kreditkort

Som pensionär har du många kreditkortsval och det är svårt att avgöra själv vilket kort som passar dig. Till hjälp kan du ringa runt till olika bankers kundservice för att ta del av deras erbjudanden. Flertal seniorer brukar börja med att jämföra Swedbanks betal-och kreditkort då dessa passar majoriteten. Swedbank kan erbjuda olika typer av erbjudande beroende på vilket sätt du kommer i kontakt med Swedbank. Därför hänvisar vi dig till olika jämförelsetjänster för betallösningar på nätet. Du kan till exempel läsa om Swedbank Platinum hos Kreditkortsguiden.se för att ta del av Swedbanks bästa kreditkort erbjudande.

Du kan annars gå direkt till Swedbank betalkortsjämförelse. Swedbank Platinum är det bästa kortet för pensionärer av Swedbanks tre möjliga kort, enligt både Kreditkortsguiden.se och Swedbank.

Den största delen med Swedbank Platinum kreditkort är att du får 0.4% bonus på alla dina inköp (liknande cashback). Fler fördelar med Swedbank Platinum: 

 • Gratis inträde till alla flygplatslounger
 • Concierge service
 • Flera kostnadsfria köpförsäkringar
 • En ovanligt generös reseförsäkring

Det finns en nackdel med Swedbank Platinum och det är den högre månadsavgiften. Det kan som senior och pensionär vara viktigt att ha i åtanke. Dock, får du bonus & cashback vilket kan betala hela månadsavgiften och dessutom få bonus över. 

Vilka kreditkortsförmåner passar en pensionär?

Som pensionär är det viktigt att ta del av extra förmåner som bonus och cashback. Bonus & cashback betyder att du får tillbaka en viss procent på det du har spenderat under en period (allt ifrån mat, bensin till andra inköp). Likt Swedbank Platinum där du får 0.4% bonus/cashback. 

Kreditkort eller matkort för pensionär

Matkort med kredit är ett bra alternativ för pensionär. Här kan du ta del av bonuscheckarr & erbjudanden i butik. Ett väldigt bra alternativ är att signa upp i olika matbutiker med ditt kreditkort, då får du tillgång till bonuscheck & erbjudanden från mat. Plus den bonus/cashback som du exempelvis skulle få från Swedbank Platinum. 

Kreditkort med bra reseförmåner för pensionärer 2024

Många pensionärer reser mycket och då är det viktigt att välja rätt kreditkort för reseförmåner. Många resekort inkluderar bra sjukförsäkringar och är viktigt om du som pensionär vill leva ett säkert men aktivt liv. Du bör även ta hänsyn till växelkurs och uttag. 

Se nedan för lista med kreditkort och reseförmåner. 

Kreditkort för extra trygghet och bra villkor

Du kan aldrig vara skyddad nog som pensionär därför är det bra om du ansöker om ett kreditkort med extra köpskydd. Extra köpskydd kan vara förmåner som exempelvis att bli tilldelad förlängd garanti på köpta produkter. 

Läs på om dina villkor som kreditkortsinnehavare

Som pensionär är du också konsument och det är viktigt att du är medveten om dina rättigheter och villkor. Du bör bland annat vara medveten om att en butik aldrig får ta ut en extra avgift för att du betalar med kort. Det gäller oavsett om du betalar med ett kreditkort eller ett betalkort.

Håll koll på avgifterna för kreditkort 2024

För att bestämma vilket kort du ska ansöka om som senior år 2024 är det mest primära att jämföra kreditkortsavgifter. Exempelvis, ICA Bankens kreditkort erbjuder avgiftsfritt kreditkort första 12 månaderna. För att sedan erbjuda konkurrenskraftig avgift (läs mer hos ICA-banken och deras avgifter). Ett kreditkort som kostar mer är exempelvis Swedbank Platinum, anledningen till högre kostnaden är bättre reseskydd, försäkringskydd och köpskydd. 

Jämföra kreditkort innan du ansöker 2024

Jämföra kreditkort innan ansökan är extra viktigt år 2024. Det finns många dolda fördelar och nackdelar med de olika korten. Som nämnt ovan är det bra att använda en säker och etablerad jämförelsetjänst.

Vi föreslår att du jämför dessa två svenska kreditkort 2024:

 • ICA Banken Kreditkort
 • Swedbank Platinum

Både ICA-banken och Swedbank har nöjda pensionärskunder och är därför en vägledning att det skulle vara bra för dig som senior eller pensionär med. 

Lämna en kommentar