Resor för pensionärer – 10 tips för dig som vill ut och resa

Många pensionärer vill ut och resa. Om du är ute efter idéer och inte riktigt vet vad du vill göra har vi samlat ihop våra tio bästa tips åt dig. Om du inte har nått pensionsåldern än så kan du låta dig inspireras av våra tips och ha något att se framemot.

 

10. Hälsa på en släkting

Passa på att träffa avlägsna släktingar på avlägsen ort eller närmare. Ett besök uppskattas alltid och om du inte är ofta i trakterna eller aldrig har varit där så får du ju dessutom förmodligen en gratisguide.

 

9. Res tillsammans med pensionärsföreningen

För den som gillar att umgås eller är ensamstående organiserar pensionärsorganisationerna många medlemsresor, både kortare och längre. Från stärkande promenadturer till alternativ med buss, tåg och flyg, till platser nära och längre bort. Ofta är det stora resebolag som skräddarsyr resorna och erbjuder extra bra priser bara för pensionärerna.

 

8. Ta en bussresa ut i Europa

För den som vill spara pengar finns flera riktigt billiga bussbolag som tar dig från Sverige och ut överallt i Europa. Det kan vara ett alternativ för dig som vill ut och se på nya ställen men inte bryr sig om lyx och kan hantera mindre komfort.

 

7. Bo på ishotellet och se norrskenet

Om du vill göra ett spännande äventyr i norden och inte har upplevt norrskenet så är det hög tid nu. Att kombinera ishotellet med norrskenet är verkligen som att slå två flugor i en smäll. Om du vill göra en mer bekväm resa sp kan du faktiskt även se norrskenet under vintern i Reykjavik. Och om det absolut är norrskenet du vill se så ger dig norska Hurtigruten garanti på just den här upplevelsen.

 

6. Gör en lyxig tågresa

En riktigt spännande och bekväm resa kan man få genom någon av de riktigt lyxiga tåglinjerna. Du behöver spara ihop en rejäl slant för det här, men det finns tåglinjer i bland annat Schweiz och Norge som ger riktigt lyxiga upplevelser. Dessutom finns ju alltid klassiska Orientexpressen som åker mellan ett flertal olika destinationer.

 

5. Gör en kryssning

Riktigt fina kryssningar med världens bästa fartyg kan man få uppleva på många olika platser i världen, på medelhavet eller i Karibien. All inclusive, avstigingar vid historiska platser och skön avkoppling under hela resan. Kan man få det mer bekvämt?

 

4. Spendera jul och nyår utomlands

Det finns lite ställen här och var som är populära ställen att fira jul i, som Mallorca eller London. Julstämning eller bad? Du avgör själv.

 

3. Följ med på en längre gruppresa

Längre gruppresor är populära framförallt för personer över femtio, för de här resorna kostar så man behöver spara. Populära rundresor som många vill göra är till bland annat Kina och Sydafrika. Andra ställen finns i Sydamerika och under senare år har även Sydkorea.

 

2. Beta av världens sju underverk

Varför inte beta av världens underverk? En resa eller flera? Du väljer. Världens sju underverk, eller världsarv, enligt 2007 års uppställning är: Chichén Itzá i Yucatan, Mexiko, Colosseum i Rom, Cristo Redentor i Rio De Janeiro, Kinesiska Muren utanför Beijing, Machu Picchu i Cuzoo, Peru, Petra i Jordanien, samt Taj Mahal i Agra, Indien.

 

1. Gör din livs Jorden-runt-resa

Planera i god tid på egen hand och ta gärna hjälp av ett bra resebolag som kan planera åt dig. Vilken klass och hur många ställen är upp till dig. En jorden-runt-resa brukar innebära en resa till jordens alla hörn, eller i vilket fall innebära en resa till ett flertal olika kontinenter. New York, Tokyo, Egypten. Bli kung eller drottning på din egen resa.

Lämna en kommentar